Atatürk Resmi
Akdeniz Üniversitesi E-posta İşlemleri

Web Üzerinden E-Postalarınıza Erişim

http://mail.akdeniz.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

E-Posta hesabınıza Bilgisayarınız, Cep telefonunuz veya Tablet cihazınızdaki Outlook vb uygulamalardan erişmek için aşağıdaki yardım linklerinden faydalanabilirsiniz.

E-Posta İstemci Ayarları

Microsoft Outlook POP3 ayarı

Android için e-posta ayarı

Iphone için e-posta ayarı

E-Posta Şifre Hırsızlığına Karşı Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Son günlerde Kurumumuzun eposta sistemi üzerindeki kullanıcılarımızın şifrelerini çalmaya yönelik sahte linkler barındıran epostalar yayılmaktadır.

Eposta kutunuza bu şekilde gelen epostalara cevap vermeyiniz ve eposta içindeki linklere tıklamayınız. Çünkü açılan sayfadaki görüntü sahtedir, kurumumuzun eposta sisteminin giriş ekranının sahte bir kopyası veya bir webmail giriş sayfası şeklinde hazırlanmış olabilir. Giriş yapmaya çalışıldığı an şifreniz ele geçirilmiş olacaktır. Bu tip yayılan sahte epostalar aşağıda örnek olarak verilmiştir.

Bu konuda gerekli önlemler tarafımızdan alınmaktadır. Ancak mensuplarımızın bu ve benzeri sahte olan her türlü epostalar konusunda daha dikkatli olması gerekmektedir.

Mensuplarımız tarafından alınması gereken Genel Güvenlik Önlemleri:

• Bilgisayarınızı güncel tutmak için Windows Güncelleştirmelerinin mutlaka yapılması gerekmektedir.
  • Size gelen şüphelendiğiniz epostalara cevap vermeyiniz, sizden istenilen formu doldurmayınız, eklerinde bulunan dosyaları çalıştırmayınız ve eposta içinde bulunan linklere tıklamayınız. (Bilgi İşlem Merkezi, hiçbir zaman sizden eposta hesabı ve şifrenizi isteyen herhangi bir doğrulama epostası göndermez. “Bu işlemleri yapmazsanız hesabınız kapanır”, “kotanız şu seviyeyi aştı doğrulama vs. yapmazsanız artık hesabınızı kullanamazsınız” gibi cümleler sizi tuzağa düşürüp e-posta şifrenizi almak için kullanılmaktadır.)
  • Kurumumuz tarafından, Kota güncelleme vs. işlemleri için hiçbir zaman sizden bir form doldurmanızı veya bir siteye girmenizi isteyen, ve bu işlemleri yapmazsanız hesabınız kapanacaktır gibi sahte uyarılarda bulunan bir e-posta gönderilmez.
  • Bilgisayarınıza kurumumuzun lisanslı Antivirüs Programını kurunuz ve gerekirse tarama başlatınız. Bilgisayarlarınızda ajan program, key logger vs. zararlı yazılımlar çalışıyor olabilir. Bu tip zararlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşmaması için internetten indirdiğiniz dosyalar konusunda daha dikkatli olunuz.
  • Bilgisayarınıza harici takılan USB bellek, Flash Kart gibi cihazları kullanırken çok dikkat edin hatta şüpheli ise bilgisayarınıza takmayınız.
  • Mobil ve Tabletlerde işletim sistemi ile gelen e-posta uygulaması haricindeki (apple store ve google play üzerindeki herhangi bir mail programları) uygulamaları kurmayınız. E-postanızı bu programa ayarladığınız zaman şifrenizi de bu yazılımın sahibine vermiş olursunuz.

E-Posta Şifre İşlemleri

e-posta şifrenizi değiştirmek için http://mail.akdeniz.edu.tr  adresine mevcut kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapılması gerekmektedir.  Sağ üstteki Seçenekler tıklanır. Parolanızı değiştirin sekmesinden yeni parolanızı yazdıktan sonra Kaydet butonu ile şifreniz değişmiş olacaktır. (Yeni parolanız en az 8 karakter uzunluğunda ve daha önce kullanmadığınız bir şifre olmalıdır. Harf, rakam ve semboller kullanılması tercih edilmelidir.)

E-Posta Güvenlik Sistemi

Kurumumuz e-posta sistemi önünde çalışan e-posta güvenlik sistemi ile e-posta hesaplarınıza zararlı içerikli veya gereksiz e-postaların gelmesi engellenmiştir.

Ancak zararlı olmadığını düşündüğünüz ve sizin için gerekli bir e-posta size ulaşmadığı zaman karantinaya alınmış olabilir. Bu gibi e-postalarınızı görüp size sistemden gönderilmesini aşağıdaki linke tıklayarak e-posta hesabınız ve şifreniz ile giriş yaparak kendinize gelmesini istediğiniz e-postaları seçip serbest bırakabilirsiniz. Bu işlemi günün her saatinde yapabileceğiniz gibi karantinaya alınan e-postalarınızı görüp sistemden serbest bırakabilmeniz için hergün saat 07.00 de bilgilendirme maili de ayrıca gönderilmektedir.

E-Posta Güvenlik Sistemi Karantina Listesine Erişim

E–Posta Giriş Alanı