E-imza başvuru işlemleri için aşağıdaki açıklamaları yer alan Form doldurularak EBYS üzerinden Excell formatında biriminiz tarafından Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.
- İlk defa e-imza başvurusu yapıyor iseniz, Başvuru Türü ve Akıllı Kart Okuyucu Türü "1" olarak işaretlemesi gerekmektedir.
- Daha önce e-imzanız var ise, Başvuru Türü ve Akıllı Kart Okuyucu Türü "3" olarak işaretlemesi gerekmektedir.
- E-imzanızı kaybetmeniz durumunda, kendiniz, Kamu SM web sitesinde bulunan Online İşlemler sayfasındaki Nitelikli Elektronik Sertifika -> Bireysel İşlemler -> Başvuru İşlemleri -> Kişi Ödemeli Başvurular menüsünden yeni başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
-
Ön başvurunuz gönderildikten sonra "akdeniz.edu.tr" uzantılı kurum e-postanıza bilgi@kamusm.gov.tr den onaylama e-postası gelecektir. E-posta geldikten sonra KAMU SM Online İşlemler sayfasından NES -> Bireysel İşlemler -> Başvuru İşlemleri menüsünden başvuruda bulunabilirsiniz.
Kamusm'den onay e-postası geldikten sonra Ön Başvurusu Yapılan Kişilerin e-İmza Başvuruları aşağıdaki şekilde yapılmaktadır:
- Kamu SM Online İşlemler > NES > Bireysel İşlemler > Başvuru işlemleri > Başvurularım menüsü seçilerek açılan sayfada istenilen başvuruya tıklanır.
2. Açılan ekranda tamamlanacak başvuru seçildikten sonra aşağıdaki ekrandan başvuru alanları doldurularak Devam butonuna tıklanır.
3. Devam butonuna tıkladıktan sonra formu onaylamanız için seçenekler sunulur.
Başvurunuzu e-İmzalı/e-Onaylı veya Islak İmzalı tamamlamak için destek almak için aşağıda yer alan linklere tıklayarak talimat ve videolara ulaşabilirsiniz.
e-İmzalı/e-Onaylı Başvuru Talimatı, e-İmzalı/e-Onaylı Başvuru Yardım Videosu, Islak İmzalı Başvuru Talimatı ve Islak İmza ile Başvuru Yardım Videosu
I. Daha önce e-Onay ile işlem yapılmaya onay verildi ise aşağıda yer aldığı gibi e-Onay sayfası açılır. Bu sayfada Nitelikli Elektronik Sertifika Sahibi Taahhütnamesi tıklanıp okunmalı, sonrasında onay kutucuğu işaretlenip e-Onay butonuna tıklanarak işleme devam edilmelidir.
II. Daha önce e-Onay ile işlem yapılmaya onay verilmedi ise; Kişiye ait geçerli bir Nitelikli Elektronik Sertifika (e-İmza) varsa e-İmza ile Onayla butonuna tıklayarak işlem tamamlanabilir. İşleminiz tamamlandığında başvuru formunuz eş zamanlı olarak sistemlerimize yansımaktadır.
- III. Başvurunun ıslak imzalı tamamlanması için, lütfen Formu İndir butonuna tıklayarak açılan sayfadaki talimatları okuyuduktan sonra formu indirerek imzalayıp ekranda belirtilen teslimat adresine posta yoluyla gönderiniz.
- Onaylama işleminden sonra sürecinizi yine Kamu SM Online İşlemler > NES > Bireysel İşlemler > Başvuru işlemleri > Başvurularım sayfasından takip edebilirsiniz.
Son güncelleme : 12.05.2025 15:42:41